Aangifte omzetbelasting

di. 28 januari 2020

« Terug naar Archief

Op 31 januari 2020 moet de betaling van de btw-aangifte over het laatste tijdvak van 2019 ontvangen zijn bij de Belastingdienst. In vergelijking met de andere btw-aangiften van 2019 is dit de aangifte waarbij correcties over het afgelopen doorgevoerd dienen te worden.

Gedurende het jaar kunt u als ondernemer gebruik maken van bijvoorbeeld een bedrijfswoning, elektriciteit en/of een telefoon.

Aan het einde van het jaar dient u deze privégebruiken op te nemen in uw aangifte. Wanneer u namelijk voorbelasting over deze privégebruiken in mindering heeft gebracht in het kalenderjaar, dient u dit terug te betalen middels de laatste aangifte van het jaar.

In het geval van een auto van de zaak telt u een percentage van cataloguswaarde bij als privégebruik of corrigeert u het privégebruik op basis van de werkelijke kilometers.

Ook dient u aan het einde van het jaar te kijken naar de voorzieningen, giften en relatiegeschenken voor uw personeel. Van deze kosten mag alleen btw worden afgetrokken als het bedrag per medewerker niet meer is dan € 227 (exclusief btw). Komt u hierboven, dan is er geen btw aftrek meer mogelijk.