eHerkenning

vr. 30 juli 2021

« Terug naar Archief

Wanneer u als particulier wilt inloggen bij overheidsinstanties, dan logt u in met uw eigen DigiD. Als u namens een bedrijf of organisatie wilt inloggen bij een overheidsinstantie, dan gaat dit middels eHerkenning. Wij vertellen u graag meer over wat eHerkenning is.

eHerkenning is een online manier van identificeren. Op deze manier is het mogelijk om vertrouwelijke gegevens uit te wisselen. eHerkenning wordt toegepast bij veel organisaties zoals de overheid, gemeente en bepaalde bedrijven en zorgt ervoor dat u slechts één inlogmiddel nodig heeft. eHerkenning is persoonsgebonden, ook voor bedrijven. Voor een bedrijf of organisatie kunt u echter verschillende personen machtigen.

Er bestaan verschillende betrouwbaarheidsniveaus van eHerkenning. Hoe hoger het gevraagde niveau, des te gevoeliger is de informatie die wordt uitgewisseld. Als u beschikt over een hoger eHerkenningsniveau dan is vereist, dan kunt u altijd inloggen bij lagere betrouwbaarheidsniveaus. Het meest voorkomende betrouwbaarheidsniveau is EH3.

eHerkenning kan worden aangevraagd bij diverse erkende eHerkenningsleveranciers. Het aanschaffen en gebruiken van eHerkenning brengt kosten met zich mee.