Lege ordners op te halen bij Kantoor Vreugdenhil

za. 17 februari 2024

« Terug naar Nieuws

Door de jaren heen is er heel wat veranderd met betrekking tot archiveren. Waar voorheen de standaard voor bedrijven was om alles in een fysiek archief te bewaren, is dit verschoven naar een digitaal archief. Ook bij Kantoor Vreugdenhil wordt inmiddels alles digitaal gearchiveerd. Maar als klant bent u vrij om uw stukken bij ons in te leveren op een manier die bij u past.

Als ondernemer en als particulier heeft u een bewaarplicht van uw administratie, zodat de Belastingdienst de mogelijkheid heeft om de administratie te kunnen controleren. In de hoofdregel geldt dat de bewaarplicht van de bedrijfsadministratie zeven jaar is en dat de bewaarplicht van de particuliere administratie vijf jaar is. Dit wettelijke bewaartermijn vangt aan nadat de gegevens niet meer actueel zijn.

Het staat u vrij om te kiezen tussen een fysiek of digitaal archief. Besluit u een fysiek archief te hanteren, dan biedt Kantoor Vreugdenhil u ordners aan (zolang de voorraad strekt). Heeft u één of meerdere ordners nodig? Loop gerust bij ons binnen om de ordner(s) op te halen.