Lezing Prinsjesdag door fiscalist Dick Anholts

ma. 02 oktober 2023

« Terug naar Nieuws

Geheel volgens traditie kwam ook dit jaar op de vierde dinsdag in september fiscalist Dick Anholts bij Kantoor Vreugdenhil in Uithuizermeeden langs om de belastingplannen die tijdens Prinsjesdag in Den Haag op de derde dinsdag werden gepresenteerd nader uit te leggen. Ondanks de demissionaire status van het kabinet waren dat er toch nog vijftien. Vooral gericht om de armoede die in Nederland steeds vaker de kop opsteekt te bestrijden om zodoende te zorgen voor meer bestaanszekerheid.

Ondanks de taaie stof en de nodige onzekerheid wist Anholts direct een kwinkslag te plaatsen. De diverse crises van vorig jaar zijn er nog steeds en hebben niets aan hevigheid ingeboet maar in Amsterdam is er nog een extra crisis bijgekomen en het benoemen van dat feit kon deze Feyenoord-fan niet laten lopen. In de twee uur die volgden nam hij de volle zaal mee in zijn uitleg over de vijftien afzonderlijke wetsvoorstellen. Per belastingbox werd keurig aangegeven wat een en ander inhoudt.

Na zijn uitleg was er uiteraard de gelegenheid om vragen te stellen en van die mogelijkheid werd ook na afloop onder het genot van een hapje en een drankje volop gebruik gemaakt. Yvonne Vreugdenhil bedankte Anholts hartelijk voor de duidelijke uitleg. Zij stipte vervolgens nog twee data aan. Op 1 november bestaat Kantoor Vreugdenhil 20 jaar en daar zal uiteraard op gepaste wijze bij stilgestaan worden. En op donderdag 30 november vindt alweer de laatste lezing van dit jaar plaats. Dan komt Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen, langs om terug te blikken op een bewogen jaar.  

Foto: Sandra Vos 

Foto Lezing 26 9 2023